Slechts Sebastian Vettel lijkt deelnemer aan de titelstrijd. Maar als het aan Jenson Button ligt, komt daar ondanks zestig punten achterstand snel verandering in. “Wij kunnen de uitdaging aan.”

De magistrale overwinning van Button in Canada heeft McLaren frisse moed bezorgd. Voor de tweede keer dit seizoen werd de hegemonie van Red Bull doorbroken. Wellicht barst de strijd nu écht los.

Wat Button betreft gaat het vanaf de Grand Prix van Europa, in Valencia, inderdaad los. “Ik wil niet zeggen dat de winst in Montréal me extra motivatie bezorgt, want ik was al op en top gemotiveerd, maar het helpt om onszelf te overtuigen van onze kracht”, stelt de McLaren-coureur.

“We bewezen opnieuw dat we op hetzelfde niveau kunnen opereren als Vettel en zijn gesterkt in onze overtuiging dat we kampioen kunnen worden”, vervolgt Button, die na zijn zege een paar dagen vakantie had. “Dat stond al gepland, dus het kwam goed uit om na te genieten van een fantastische race.”

Button weet dat de karakteristieken van de baan in Valencia overeenkomen met die van Monaco en Canada. Aangezien het in Monte Carlo en Montréal goed ging, hoopt hij op een herhaling in Spanje. Lewis Hamilton besluit zichzelf minder ambitieuze doelen te stellen.

“De laatste drie races beschikten we over de snelste auto, maar na twee teleurstellende races in Monaco en Canada is het voor mij eerst zaak goede resultaten te scoren”, beseft de Brit, die de laatste races onder vuur ligt vanwege zijn rijstijl.

“Ik wil mezelf revancheren en de draad weer oppakken. Ik heb dankzij Jenson de bevestiging van wat er mogelijk is met onze auto en ik wil zelf ook goede resultaten behalen. Als ik de snelheid van de McLaren kan benutten, moet ik vooraan kunnen rijden.”