Ferrari gaat verder zonder Aldo Costa in de rol van technisch directeur. Dit bevestigde de Scuderia in een verklaring. Het nieuws komt middenin een periode vol slechte resultaten van de Ferrari-coureurs.

Als verklaring wordt gegeven dat Costa ‘nieuwe verantwoordelijkheden’ binnen het team krijgt. Hij wordt opgevolgd door Pat Fry, die het aanspreekpunt wordt voor alles dat direct met het chassis te maken heeft.

Het productieproces in Maranello komt onder leiding te staan van Corrado Lanzone, terwijl Luca Marmorini de verantwoordelijke blijft voor de gang van zaken op het gebied van motoren en elektronica.

Het nieuwe trio Ferrari-kopstukken rapporteert direct aan Stefano Domenicali. De teambaas toonde zich ervan bewust dat over twee Grands Prix – nog voor het seizoen op de helft is – al duidelijk wordt of zijn team nog strijdt voor de titel.

“We krijgen beide races de beschikking over de superzachte band en dat kan van grote invloed zijn. Daarna wordt vanzelf het plaatje van de titelstrijd duidelijk”, aldus de teambaas. “Het wordt moeilijk, maar Ferrari geeft nog niet op.”

Er stond dit seizoen pas één keer een Ferrari-rijder op het podium: Fernando Alonso veroverde in Turkije de derde plaats. De Spanjaard reed afgelopen zondag voor eigen publiek aan de leiding, maar werd alsnog op een ronde gereden.