Felipe Massa gaat er vanuit dat zijn overeenkomst met Williams binnen een paar weken wordt verlengd voor 2016. Het team heeft een optie op de Braziliaan die het zoals wordt bericht in september moet lichten.

Motorsport.com weet te melden dat Williams in september gebruik moet maken van haar optie op Massa voor 2016. Hoewel Massa in gesprek met die publicatie zelf specifieke geen datum noemt, geeft hij wel aan dat er een deadline voor staat.

“Ik hoop dat ik snel bekend kan maken dat mijn contract is verlengd”, vervolgt Massa, die geen reden ziet om aan te nemen waarom het team uit Grove niet met hem verder zou willen en daarvoor geen gebruik van de clausule in de deal zou maken.

Massa, momenteel zesde in het WK, rijdt sinds begin 2014 voor Williams. De vice-wereldkampioen van 2008 heeft het gevoel een belangrijk onderdeel van het team te zijn en zijn steentje bij te dragen aan het terug aan de top te brengen van de formatie die in 1997 voor het laatst een titel pakte.

Behalve dat Massa nog niet officieel is vastgelegd voor 2016, is ook niet zeker of zijn teamgenoot Valtteri Bottas bij Williams blijft. Ook op hem heeft het team een optie, maar de Fin staat ook op het verlanglijstje bij Ferrari, al is de Scuderia er nog niet uit of het verder wil met Kimi Räikkönen.