De DTM laat tijdens het raceweekend op TT Circuit Assen, dat van 4 tot en met 6 september plaatsvindt, op zaterdag en zondag 10.000 toeschouwers per dag toe. Om aan de veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen zal het aantal beschikbare stoeltjes in de tribunes beperkt zijn, om zo de 1,5 meter tussen aanwezigen te kunnen garanderen.

Goed nieuws voor de Nederlandse autosportfans die opnieuw een race van dichtbij willen meemaken. De DTM opent volgende maand zijn deuren voor toeschouwers. Volgens de huidige planning worden er tijdens het DTM-weekend op Assen op zaterdag en zondag 10.000 toeschouwers toegelaten tot het circuit. Het Duitse toerwagenkampioenschap rijdt er zijn vierde weekend van het seizoen.

Lees ook: Na twee dagen al kalenderwijziging in DTM: openingsweekend verhuist naar Spa

Om te voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en vooral om de minimumafstand van 1,5 meter te kunnen garanderen, is het aantal beschikbare zitplaatsen beperkt. De tribunes worden strikt gescheiden en toegewezen volgens het vervoermiddel van de toeschouwer. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar via de DTM-ticketshop.

“Dit is geweldig nieuws voor ons en voor alle fans van de DTM”, reageert Gerhard Berger, baas van het Duitse toerwagenkampioenschap.We kunnen niet wachten tot we eindelijk toeschouwers mogen verwelkomen op de circuit. De DTM begon goed aan zijn seizoen op Spa-Francorchamps en een groot aantal kijkers heeft de race-actie op tv en online platformen gevolgd. Maar opgewonden fans op de tribunes maken deel uit van een race, niet alleen op Assen, maar hopelijk ook tijdens verdere rondes van de DTM 2020″, besluit Berger.

Lees ook: Doodsteek voor DTM? Audi trekt zich eind 2020 terug

© Motorsport Images