*

Ecclestone: ‘CVC beslist snel over verkoop’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

7 december 2015 10:51

Ecclestone: ‘CVC beslist snel over verkoop’
Racepictures

Investeringsmaatschappij CVC Capital beslist binnenkort over de verkoop van haar aandelen in de Formule 1. Dat zegt Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

“Ik denk dat CVC binnen enkele maanden een besluit neemt”, vertelt FOM-directeur Ecclestone tegen het Duitse Handelsblatt. “Ik hoop dat voor het begin van het seizoen 2016 duidelijk is of CVC gaat verkopen of niet.”

CVC is met 35 procent de grootste en machtigste aandeelhouder in de Formule 1. Ecclestone zelf bezit iets meer dan 5 procent, en liet in oktober weten dat CVC nadenkt over een verkoop. Die verkoop zou volgens de miljardair nog dit jaar kunnen plaatsvinden.

7,4 miljard

De aandelen van CVC kosten 7,4 miljard euro, waardoor Ecclestone niet veel potentiële kandidaten ziet voor een overname. “Er zijn maar iets van vier partijen die voor de aankoop in aanmerking komen”, aldus de 85-jarige Brit. “Alleen zij kunnen het zich veroorloven.”

Over wie die kandidaten zijn, bestaat vooralsnog onduidelijkheid. In juni waren er geruchten over een consortium van investeerders uit de Verenigde Staten en Qatar, die door Handelsblatt worden herhaald. Volgens andere berichten zouden de Qatarezen inmiddels echter de interesse hebben verloren, en vervangen zijn door een groep bedrijven uit China.

Handelsblatt noemt daarnaast de Canadese miljardair Lawrence Stroll, die vorig jaar in verband werd gebracht met een overname van Sauber. Strolls zoon Lance is onderdeel van het talentenprogramma van Williams. Ook multimediareuzen Sky en Liberty Global zouden tot de gegadigden behoren.

Lees meer over

Cvc Ecclestone