Bernie Ecclestone staat open voor meer Grands Prix in het Midden-Oosten. De commerciële uitbater van de Formule 1 ziet ruimte voor races in Qatar en/of Dubai.

In 2013 gaat de Formule 1 twee keer naar het Midden-Oosten: voor de Grand Prix van Bahrein in april en vervolgens in november weer voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Het is echter goed mogelijk dat er in de toekomst een derde of zelfs een vierde race in het Midden-Oosten bijkomt, waarvoor Ecclestone naar de Golfstaten Qatar en Dubai kijkt.

“Het is niet zo dat Abu Dhabi binnen de Verenigde Arabische Emiraten het alleenrecht heeft om een Grand Prix te houden, dus het is niet uitgesloten dat we in de toekomst naar Dubai gaan”, zegt Ecclestone – wiens uitspraken niet zomaar uit de lucht komen vallen, aangezien de Formule 1 net een grote sponsorovereenkomst heeft gesloten met luchtvaartmaatschappij Emirates – in gesprek met Gulf News.

Ecclestone geeft verder aan ‘al enige tijd’ in onderhandeling te zijn om te kijken of het mogelijk is om in Qatar een Grand Prix te organiseren. “Er zijn echter nog wel een paar obstakels die we dan eerst moeten overkomen, en hetzelfde is het geval voor Dubai.”

Volgens Gulf News zijn er twee opties voor een race in Dubai: de Grand Prix kan op een tijdelijk circuit in de straten van de hoofstad gehouden worden, of op het Dubai Autodrome, al moet er aan dat circuit eerst nog wat werk gebeuren alvorens het Formule 1-geschikt is.

Foto: Een A1GP-bolide is ‘ingevlogen’ naar het Dubai Autodrome voor de A1-race van 2005.