Marussia anticipeerde net als Caterham uitstekend op de wisselende omstandigheden in België. Het levert Jules Bianchi en Max Chilton de vijftiende en zestiende startpositie op. De vlag kan daarmee uit bij de Russen.

“Dit is een fantastisch resultaat voor het team, dat enorm blij is dat we weer in de tweede kwalificatie zijn beland”, begint Jules Bianchi. “Dit geeft iedereen een goed gevoel. Dat geldt ook voor mij, want dit is de eerste keer dat ik de tweede sessie heb gehaald. We zijn dit weekend steeds sneller geworden en ik ben enorm blij dat het harde werken zich uitbetaald.”

“Dit had niets met geluk te maken, want iedereen stond voor hetzelfde dilemma”, vindt Bianchi. “Het was lastig om in te schatten wat er moest gebeuren, aangezien alleen de coureurs een correcte inschatting konden maken. Ik besloot er gewoon maar voor te gaan met de slicks, en dat was een goede gok.”

Max Chilton

Ook de teamgenoot van de Fransman, Max Chilton, liet zich vandaag van zijn beste kant zien. “Wat een geweldige dag voor iedereen!”, jubelt hij. “Jules en ik zijn enorm blij dat we de tweede kwalificatie hebben gehaald. Het was een enorm lastige kwalificatie waarin het lastig was de juiste keuze te maken, aangezien de omstandigheden per bocht verschilden.”

“Het team liet de bandenkeuze aan mij en ik besloot in de laatste bocht om buiten te blijven op de slicks. Ik ben blij dat dat de juiste keuze was. Daarna reden we nog een sterke tweede sessie, waarna ik erg blij was met mijn tijd. Ik kan niet wachten op de race, of het nu gaat regenen of niet.”