Ferrari denkt dat het in het belang van de Formule 1 is om met het oog op de toekomst enkele knopen door te hakken. De Scuderia is van mening dat de sport een betere promotie verdient.

Er moet een nieuwe Concorde Overeenkomst worden gesloten en dat gaat altijd gepaard met veel mitsen en maren, zoals de komende tijd ongetwijfeld zal blijken. News Corporation heeft laten weten interesse te hebben in een overname van de Formule 1.

Als reactie daarop wordt voorzichtig alweer gesproken over de oprichting van een piratenklasse en laat Ferrari weten slechts in de Formule 1 actie te willen blijven onder de juiste omstandigheden. Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes staan op het punt in contact te treden met News Corporation.

“Op dit moment is alles nog rustig, maar daar komt snel verandering in”, aldus Stefano Domenicali in gesprek met Auto Bild over de nieuwe Concorde Overeenkomst. “Met name vanuit commercieel oogpunt moeten we enkele zaken ophelderen.”

“Wie neemt er zitting aan de onderhandelingstafel? Ik bedoel: welke teams en constructeurs blijven in de Formule 1 en wie wil er eventueel toetreden, wie gaat er over de promotie? We hebben behoefte aan een partner op het gebied van marketing. Onze sport moet interessant blijven.”

Domenicali vindt dat de Formule 1 met zijn tijd mee moet gaan. “Het internet biedt grote kansen, maar de tijd staat niet stil. We moeten wel de aansluiting houden in deze tijden van sociale media, tablets en andere nieuwe ontwikkelingen. Als onze sport meegaat, blijft Ferrari graag in de Formule 1. En we moeten voorkomen dat het reglement ieder jaar weer op de schop gaat.”