Adrian Sutil heeft zich voor het eerst dit seizoen in de kwalificatie sneller getoond dan teammaat Paul di Resta. De Duitser reed de elfde tijd, terwijl de Schot als dertiende aansloot.

De eerste drie races bestuurde Di Resta telkens de snellere Force India, maar het lukte Sutil in Turkije om de nul van het scorebord weg te werken. Hij spreekt na afloop van een weinig spannende sessie zonder grote incidenten.

“We hebben goed gebruik gemaakt van de banden, er reed geen verkeer in de weg en het team liet zich van zijn goede kant zien. Maar we mogen niet vergeten dat de races tot dusver aantoonden dat de kwalificatie anno 2011 minder belangrijk is”, voegt Sutil toe.

“Niet zozeer de snelle ronde in de kwalificatie, maar een goede afstelling voor de race is van belang vandaag de dag. Ik denk dat we een goede afstelling hebben gevonden”, vervolgt de Duitser. “Ik voel me ook beter op mijn gemak in de auto dan eerder dit seizoen het geval was.”

Ook Di Resta reed de kwalificatie met de race in het achterhoofd. “Ik deed in de tweede sessie maar één run om een setje banden uit te sparen. Het gaat te ver om te spreken van het opofferen van de kwalificatie, maar we vergeten het belang van de race niet. Hopelijk blijkt dat morgen.”