De Nederlandse coureur Bent Viscaal zal de rest van het Formule 2-seizoen uitkomen voor Trident, nadat hij ook in Bahrein al in actie kwam voor het Italiaanse team.

“Trident en ik passen goed bij elkaar, vanaf het eerste moment heb ik een goede klik met de teamleden”, zo meldt de 21-jarige coureur uit Albergen. “Ik ben blij dat het nu rond is en ik dit heugelijke nieuws mag delen.”

Viscaal reed zoals gezegd ook in het openingsweekend van het Formule 2-seizoen al voor Trident. Hij had toen slechts een deal voor dat weekend, maar deze is – ook na een goede driedaagse test afgelopen week – dus verlengd.

Lees ook: Viscaal maakt in Bahrein Formule 2-debuut met Trident

“In Bahrein hebben we gezien dat er veel mogelijk is. Het tempo is er, we zitten op één lijn”, vervolgt Viscaal. “We werden helaas niet beloond met punten, maar dat maakt ons extra hongerig voor het eerstvolgende raceweekend.”

Giacomo Ricci, teambaas van Trident, is blij dat de deal met het Nederlandse talent rond is. “Met een snelle en vastbesloten rijder als Bent zullen we ongetwijfeld sterk voor de dag komen en goede resultaten bereiken.”

Viscaal heeft dit seizoen de stap naar de Formule 2 gezet nadat hij in 2019 en 2020 in de Formule 3 uitkwam. In 2020 won hij één race in de Formule 3 en eindigde als dertiende in de eindstand.

Verschoor nog een vraagteken

Bij het openingsweekend in Bahrein stond behalve Viscaal ook landgenoot Richard Verschoor aan de start, maar dan voor MP Motorsport. Of hij later dit jaar weer in actie komt, is nog niet duidelijk.

Het Formule 2-seizoen gaat eind mei verder, als de opstapklasse in het Formule 1-voorprogramma in Monaco racet. De Formule 2-kalender telt inclusief Monaco nog zeven raceweekends.

Lees ook: Verschoor vierde in zenuwslopende Formule 2-feature race in Bahrein