Team Lotus reist met grootse plannen af naar de Spaanse Grand Prix. Een grote update moet de auto van het team een volle seconde sneller maken.

Als de ontwerpafdeling de T128 inderdaad een tel sneller weet te maken, wordt Team Lotus een team om rekening mee te houden. De renstal is het nieuwe seizoen sowieso niet slecht begonnen, maar dat is nog geen reden om tevreden te zijn.

De verbeteringen omvatten een nieuw aerodynamisch pakket, maar ook een nieuwe diffusor en een ander uitlaatsysteem. Als het nieuwe pakket in volledige harmonie werkt, denkt Gascoyne met Team Lotus een seconde te kunnen winnen.

“We hebben misschien een paar Grands Prix nodig om het potentieel volledig te benutten omdat we nog wat ervaring missen, maar we hebben goede hoop dat we onszelf weten te verbeteren”, vertelt Gascoyne in het digitale magazine Team Lotus Notes.

“We hopen een belangrijke slag te slaan, want we willen ons melden in het middenveld. Met deze update hopen we dat mogelijk te maken. Zodat we de concurrentie kunnen uitschakelen in de kwalificatie en in de races willen we hun luis in de pels zijn.”

Precies op het moment dat de FIA aankondigt de geblazen diffusor onder de loep te nemen, komt Team Lotus met een systeem dat is geënt op dat van Red Bull. “Het is volledig rond de achterkant gebouwd van onze auto. We zijn er sinds Kerstmis mee bezig. We lopen een beetje achter de feiten aan, maar hopen onze achterstand in te halen.”