*

Gerucht: ‘Ocon zo goed als rond met Renault, Bottas blijft bij Mercedes’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 augustus 2019 15:02

Gerucht: ‘Ocon zo goed als rond met Renault, Bottas blijft bij Mercedes’
Motorsport Images

Officieel is het geenszins, definitief evenmin, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Bild Motorsport  is Esteban Ocon dichtbij een deal met Renault. Dat betekent dan automatisch dat Valtteri Bottas bij Mercedes blijft.

Als Ocon naar Renault gaat, blijft Bottas zeker bij Mercedes.

Er staat nog een vraagteken in de kop (‘Esteban Ocon binnenkort bevestigd bij Renault?’) maar volgens Auto Bild Motorsport zijn de beslissingen achter de schermen inmiddels genomen: Mercedes-testrijder en -junior Ocon rijdt de komende twee jaar voor het Franse fabrieksteam van Renault, met Mercedes dat hem heeft ‘vrijgegeven’ van zijn contract. Dat betekent dan ook dat de onder druk staande Bottas toch in 2020 bij Mercedes blijft.

Lees ook: Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’

Het aantrekken van Ocon gaat bij Renault dan ten koste van Nico Hülkenberg. Zijn contract was sowieso al aflopende en Hülkenberg werd na zijn dure schuiver in de Grand Prix van Duitsland – waarmee hij een mogelijke podiumplek vergooide – nog scherp bekritiseerd door Renault-teamchef Cyril Abiteboul. De Duitser heeft wel een uitwijkmogelijkheid: Haas, waar Romain Grosjeans aanblijven onzeker is.

Bij Renault zou Ocon teamgenoot worden van Ricciardo.

Mocht de deal van Ocon inderdaad (zo goed als) rond zijn, dan komt de Fransman alsnog terecht bij het team waarmee hij vorig jaar nog een overeenkomst zag afketsen. Mercedes-teambaas Toto Wolff wilde Ocon destijds op huurbasis bij Renault stallen, maar toen Daniel Ricciardo ineens beschikbaar bleek, zette Abiteboul te elfder ure een streep door het papierwerk en hengelde Ricciardo binnen.

Die gang van zaken zette kwaad bloed bij Wolff, die Abiteboul ervan betichtte ‘niet als een gentleman’ gehandeld te hebben. Een eventuele deal van Ocon zou nu, volgens Auto Bild Motorsport, echter beteken dat er een einde komt aan zijn relatie met Mercedes. Wolff heeft de laatste maanden ook altijd aangegeven Ocon in een dergelijk geval niet in de weg te willen staan, terwijl hijzelf worstelde met de keuze tussen Ocon en Bottas.

Lees ook: Villeneuve: ‘Natuurlijk moet Mercedes doorgaan met Bottas, zou geen risico nemen met Ocon’

Bottas en Hamilton vormen al twee en een half jaar een sterk duo bij Mercedes.