Volgend jaar is er geen plaats op de Formule 1-kalender voor India. Rompslomp dankzij de Indiase autoriteiten lijkt een van de redenen te zijn voor het voorlopig verdwijnen van de Grand Prix. Ook de komst van Oostenrijk op de kalender speelt een rol.

Jaypee, eigenaar van het Buddh-circuit, legt zich neer bij het besluit. Het bedrijf wil graag een Grand Prix in maart hebben, wanneer er meerdere Aziatische races zijn. Het ziet echter niet het nut er van in om binnen een half jaar twee Indiase GP’s te hebben. Eerst eind oktober dit jaar, en dan alweer vijf maanden later.

“Toen we een vijfjarige overeenkomst sloten met Jaypee, wilden wij graag aan het begin van het jaar hun race plannen”, vertelt Bernie Ecclestone, namens CVC Capital beheerder van de commerciële rechten van de Formule 1, tegen het Indiase persbureau IANS. “Jaypee wilde een race in oktober.”

De Grand Prix staat, zo stelt Ecclestone, in 2015 ‘gewoon’ weer op de kalender. “Wij gingen toen met de eis van Jaypee akkoord. Nu lijkt het er op dat er begin 2015 een race komt. Het zat allemaal te dicht bij elkaar”, zegt hij over het rijden van twee dezelfde Grands Prix binnen vijf maanden.

“Na overleg met de promotors hebben we besloten dat het het beste is om in 2014 geen Indiase Grand Prix te organiseren, maar wél in 2015”, aldus Ecclestone. Hierdoor lijkt de weg voor een Russische Grand Prix, die eerder al is bevestigd, in oktober, vrij te zijn.