Nico Hülkenberg haalde opnieuw de laatste kwalificatie en start morgen als tiende. Het verschil met Sauber-teamgenoot Esteban Gutiérrez is groot, aangezien de Mexicaan strandde in de eerste sessie en morgen vanaf de achttiende positie de race begint.

Meer dan de tiende plaats zat er volgens Hülkenberg niet in. “Dit mag je een succes noemen”, vertelt de Duitser over het halen van de laatste kwalificatie. “De baan is het hele weekend al nat. Ook zijn we, dankzij problemen met de balans in de wagen, nog niet zo competitief als gehoopt. De baan was enorm glad en daardoor was het lastig elke bocht goed te nemen.”

“In het begin van het jaar waren we in de regen beter dan met droog weer, maar lijkt dat te zijn omgedraaid. Ik denk dat er een spannende race in het verschiet ligt en ben benieuwd wat voor weer het morgen wordt.”

Door een foutje bleef Gutiérrez steken op de achttiende plaats. “Het circuit was tijdens de eerste ronde nog droog”, aldus de rookie. “Ik maakte in de laatste bocht echter een foutje en kon daardoor niet profiteren van de tijd die ik in de eerste twee sectoren had gewonnen. Daarna begon het te regen en was het lastig de boel recht te zetten.”

“Teleurstellend”, concludeert hij. “De wagen voelde goed aan, ondanks een beetje overstuur. Dat was het probleem niet. De achttiende startplaats zorgt voor een uitdaging. Je moet echter roeien met de riemen die je hebt.”