Lewis Hamilton noteerde in beide vrije trainingen vandaag de snelste tijd. Niet vreemd dus, dat de Mercedes-coureur tevreden de media te woord stond.

In beide sessies was Lewis Hamilton Sebastian Vettel nét te snel af; 37 duizendsten in de eerste training en een tiende in de tweede sessie. “Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo’n sterke vrijdag had”, aldus de Mercedes-coureur na afloop in Zuid-Korea. “Ik heb absoluut het gevoel dat we een goed fundament hebben neergelegd voor de rest van dit weekend.”

“Ik ben echt blij met hoe vandaag verliep. Er zijn nog wat aspecten die we kunnen verbeteren, maar het lijkt erop dat we de rest van het weekend competitief zullen zijn. Red Bull zal weer erg snel zijn. De kans is echter groot dat wij de strijd met ze kunnen aangaan”, besluit de wereldkampioen van 2008.

Nico Rosberg
Nico Rosberg bleef op de eerste dag goed in het spoor van zijn teamgenoot. Hij bezette aan het eind van de dag de derde plaats. Ook Rosberg verbergt zijn tevredenheid dan ook niet: “Ik denk dat we een hele goede dag achter de rug hebben. Natuurlijk wordt Red Bull moeilijk te verslaan, maar we staan in ieder geval erg dichtbij. Ik hoop dat dat die trend zich dit weekend door zal zetten.”

“Ik maak me enkel een beetje zorgen over de bandenslijtage aan de voorkant in de lange runs. Daar moeten we goed voor uitkijken. De nieuwe onderdelen lijken in ieder geval allemaal goed te werken en daarom denk ik dat we een goed teamresultaat neer kunnen zetten.”