Lewis Hamilton is nijdig op zichzelf. Hij kwam in Monza als negende over de streep. De Mercedes-coureur stelt dat zijn fout in de kwalificatie de oorzaak is van zijn matige weekend. “Ik ben daarom erg teleurgesteld in mezelf.”

Lewis Hamilton staat nu 81 punten achter in het kampioenschap en de Engelsman zet een streep door zijn titelaspiraties. “Ik finishte als negende maar ik had veel verder naar voren moeten eindigen”, vindt de wereldkampioen van 2008. “Ik ben daarom erg teleurgesteld in mezelf. Ik verprutste het in de kwalificatie en die achterstand kon ik niet meer goedmaken.”

“Ik heb alles gegeven. Het is zó moeilijk om absoluut alles te geven en dan maar twee puntjes pakt. Het is gedaan met het kampioenschap. Dit weekend presteerde het team fantastisch, maar presteerde ik ondermaats. Snel weg hier, mezelf resetten en me herpakken voor de komende Grand Prix. Dit was een dramatisch weekend.”

Hamiltons radio deed daar nog een schepje bovenop. “Het is net alsof je met je ogen dicht rondrijdt. Je weet niet waar mensen zich op de baan bevinden, wanneer je moet stoppen, wanneer je voluit moet gaan en wanneer je je banden moet sparen. Je staat er helemaal alleen voor en moet maar op het beste hopen.”