Lewis Hamilton kan slechts lachen om de oproep van Red Bull aan de FIA om voor meer gelijkheid te zorgen en zijn team Mercedes af te remmen.

“Ik vind het wel grappig”, vertelt Hamilton aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Dat een team dat de laatste jaren zoveel succes heeft gehad nu na één race al dergelijke opmerkingen maakt, is wel heel apart en eigenlijk ook wel amusant”, vindt de Brit.

De wereldkampioen van 2008 en 2014 benadrukt bovendien dat Mercedes jarenlang hard heeft gewerkt om het niveau te bereiken waarop het nu zit, waarbij het in de tussentijd ‘nooit heeft geklaagd of heeft opgeroepen tot nivellering’: “We zijn gewoon altijd keihard blijven werken.”

“Dat we nu aan de top staan, waarbij we onder dezelfde regels en met soortgelijke middelen hebben gewerkt als de andere topteams, is iets waar ik heel trots op ben, al heb ik het natuurlijk niet alleen gedaan. We hebben met meer dan duizend man – verspreid over twee fabrieken – alle zeilen bijgezet om de beste auto op de grid te construeren en het beste team te worden.”

Ondanks de oproep van Red Bull – die wordt gesteund door Bernie Ecclestone – is Hamilton er niet bang voor dat Mercedes haar dominantie zal verliezen. “Zolang we ons net zo snel ontwikkelen als de andere renstallen, blijven we in theorie het te kloppen team. Ik twijfel er niet aan dat we daartoe in staat zullen zijn.”

“Volgend jaar kan het wel eens een ander verhaal zijn, want je weet nooit hoeveel winst de rest tijdens de winter weten te boeken. Maar zolang we dit team bij elkaar weten te houden en dezelfde filosofie aanhouden die ons zover heeft gebracht, ga ik er vanuit dat we ook de komende seizoenen één van de sterkere teams blijven.”