Mercedes was in Duitsland geen schim van de succesvolle renstal die de Grand Prix van Groot-Brittannië won. Lewis Hamilton ruilde zijn pole in voor de vijfde plaats en Nico Rosberg herstelde zich met slechts twee plaatsjes van zijn elfde startplaats van gisteren.

“Het was echt een lastige race voor ons”, resumeert Hamilton treffend. “Ik startte niet goed en de Red Bulls vertrokken veel beter. Daarna hadden we het echt moeilijk op ons tweede setje banden. Dat verpeste mijn race. We hebben duidelijk een goede wagen maar om de een of andere reden presteert hij niet goed wanneer het warm is.”

“We blijven daar aan werken. Het positieve is dat we toch nog naar de vijfde plaats zijn gereden dankzij een goede strategie en goed uitgevoerde pitstops. Ook staan we nog steeds tweede in het constructeurskampioenschap. Hopelijk krijgen we volgende race betere kansen. Er moet nu nog veel werk verzet worden.”

Nico Rosberg gaf zijn teleurstellende kwalificatie een passend vervolg. Hij hield twee puntjes over aan zijn thuis-Grand Prix. “De auto reed vandaag niet zo lekker”, concludeert hij. “We worstelden met de achterbanden en daarom konden we de snelste teams niet bijbenen. Toch had ik nog even plezier op de zachte banden, waarmee ik echt kon pushen en toch nog wat punten pakken.”

“We moeten de nieuwe banden beter leren begrijpen. Het schudt het allemaal door elkaar nu, zeker wanneer het warm is. We hebben de komende weken veel werk te doen om er zeker van te zijn dat we in Hongarije weer goed voor de dag komen.”