McLaren boekt tijdens seizoen 2011 voorlopig race na race vooruitgang, maar is dat genoeg om in Istanboel ook Red Bull te verslaan? Lewis Hamilton betwijfelt het.

Hamilton scoorde tijdens de Chinese Grand Prix een belangrijke overwinning door de hegemonie van Sebastian Vettel te doorbreken. Eén zwaluw brengt echter nog geen zomer, weet de Brit. Hij kiest ervoor voorzichtig te blijven.

“Het is fijn om gewonnen te hebben en het geeft veel frisse moed, maar niet ook per definitie goede hoop op dat resultaat te herhalen. Ik hou er niet van als ik moet terugkomen op mijn verwachtingen omdat iets in de praktijk er anders uitziet”, blikt Hamilton vooruit in Istanbul.

“Ik blijf liever voorzichtig, want het zou zomaar kunnen dat we dit weekend niet het snelste team zijn. Dat sluit ik absoluut niet uit. Maar stel dat we het wel zijn: dat is fantastisch en dan ga ik er alles aan doen om de race te winnen.”

“We mogen ook niet vergeten dat we in Sjanghai niet wonnen omdat we de snelste auto hadden, maar wel de beste strategie. Hopelijk dichten we het gat met de nieuwe onderdelen die we bij hebben meegenomen, maar dat moeten we afwachten.”

Hoewel de strijd zich in eerste instantie lijkt te focussen op een duel tussen Red Bull en McLaren sluit Hamilton niet uit dat zich meer teams aan de kop van het veld melden. “Mercedes GP komt steeds dichterbij, Ferrari vlak ik niet uit en Renault doet ook leuk mee. Het ligt niet ver uit elkaar.”