Damon Hill treedt binnenkort af als voorzitter van de British Racing Drivers’ Club. Hill is dan vijf jaar in deze rol actief geweest. Zijn grootste verdienste is het behouden van Silverstone voor de Formule 1.

Het circuit op het voormalig vliegveld is eigendom van de BRDC en was toe aan een grondige renovatie. Zonder de opknapbeurt had het circuit de Grand Prix van Groot-Brittannië wel eens kunnen verliezen.

Dat gebeurde ook bijna toen Donington Park zich met grootse plannen aandiende, maar die kwamen nooit van de grond. Aangezien de toekomst van Silverstone is verzekerd, vindt Hill het een goed idee om 25 augustus tijdens de jaarlijkse algemene vergadering terug te treden.

De wereldkampioen van 1996 zet zichzelf andere prioriteiten en wil meer tijd vrijmaken voor zijn persoonlijke interesses. “Het was een grote eer en bovendien een voorrecht om de BRDC vanaf 2006 voor te zitten”, reageert Hill. “De BRDC en Silverstone kunnen vooruitkijken naar een stabiele toekomst.”

“Daarom is dit een goed moment om af te treden en meer tijd aan mijn familie, eigen interesses en de carrière van mijn zoon Josh te besteden. Ik blijf gewoon lid van de BRDC en hoop dat er mooie tijden in het verschiet liggen.”

Een andere oud-Formule 1-coureur, Derek Warwick, wordt genoemd als grootste kandidaat om Hill op te volgen als voorzitter.