Teambaas Christian Horner heeft erop gezinspeeld dat er binnenkort ook motornieuws te melden is omtrent Red Bull. “Maar het gaat niet om Porsche.”

Van Porsche wordt gezegd dat het overweegt met ingang van 2021 de Formule 1 als motorfabrikant te betreden, waarmee het haast automatisch gelijk aan Red Bull wordt gekoppeld.

“Ach, er zingen nu zoveel geruchten rond in de paddock”, reageert Horner in gesprek met Sky Sports F1 echter wat lacherig op de vraag of er een Porsche-deal zit aan te komen voor Red Bull.

Red Bull-teambaas Horner.

“Er zal vrij snel nog een aankondiging zijn, maar het gaat niet om Porsche”, vervolgt Horner. “Denk daar maar lekker even over na, maar met Porsche heeft het in elk geval dus niks te maken.”

Gevraagd door Sky Sports F1 of het behalve met Porsche ook niks met Renault of Honda te maken heeft, antwoordt Horner met een grijns op zijn gezicht: “Absoluut.”

“We hebben al een relatie met met een autofabrikant, dus je hoeft geen raketgeleerde te zijn om het verder uit te vogelen”, aldus Horner, die zo zeer vermoedelijk naar Aston Martin verwijst.

Aston Martin-motor?
Aston Martin is een sponsor en technische partner van Red Bull, waarmee het ook samen aan de ontwikkeling van een hypercar werkt, de Aston Martin Valkyrie.

Aston Martin is sinds 2016 partner van Red Bull.

Aston Martin heeft recentelijk aangegeven wel interesse te hebben in een motorprogramma in de Formule 1, zolang er in 2021 daadwerkelijk simpelere en goedkopere motoren geïntroduceerd worden.

De Britse sportwagenfabrikant zou daarbij wel een samenwerking met een bekende motorspecialist zoals Cosworth, Ricardo of Ilmor moeten overwegen, erkende ceo Andy Palmer.

Cosworth lijkt daarbij het meest logisch: deze motorbouwer heeft ook meegewerkt aan de Valkyrie en zit spreekwoordelijk om de hoek van Red Bull, een halfuurtje rijden verderop.

Tegenover Ziggo Sport verklaarde Horner echter dat er ‘absoluut geen’ samen door Aston Martin en Cosworth geproduceerde motor achterin de Red Bulls ligt in 2019.

Breuk met Renault?
Afgelopen week kwam ook naar buiten dat Renault na 2018, als het contract met Red Bull afloopt, geen motoren meer zou willen leveren aan het team van de energiedrankfabrikant.

Horner schaart ook dit bericht echter onder de categorie paddockgeruchten: “Alles wat over de periode na 2018 gaat, is pure speculatie. Ik kan daar verder niks over zeggen.”

Red Bulls juniorteam Toro Rosso breekt wel met Renault, maar doet dat al na dit seizoen. Toro Rosso stapt over naar Honda, dat misschien toch ook een optie voor de toekomst is voor Red Bull.