Christian Horner heeft van Mark Webber te horen gekregen dat hij graag bij Red Bull wil blijven. De Australiër tekent ieder seizoen een nieuw contract en hoopt dat opnieuw te doen.

De 34-jarige Webber kiest er al enkele jaren voor om korte contracten te tekenen zodat hij per keer kan bepalen waar zijn toekomst ligt. Hij maakte inmiddels kenbaar bij Red Bull dat hij graag wil blijven, al hebben beide partijen geen haast met onderhandelen.

“Mark heeft ons duidelijk gemaakt dat hij graag nog een jaar voor Red Bull racet. Meestal duren onze conversaties met Mark niet zo lang. Dat blijkt vast opnieuw als we besluiten met elkaar in gesprek te treden”, meldt Horner vanuit Montréal.

Het is nu nog iets te vroeg om de onderhandelingen te openen, vindt de teambaas. “We zijn pas zes races onderweg dit seizoen, het is nog vroeg. Waarom we nog niet gaan praten? Later dit seizoen kunnen we veel zaken beter inschatten, zoals zijn ambitie en motivatie.”

Ook hopen Red Bull en Horner te constateren dat Webber tegen die tijd beter omgaat met de Pirelli-banden. Horner: “Nog niet eerder stond Mark zo vroeg in het seizoen op 79 punten, maar feit is ook dat zijn teamgenoot, Sebastian Vettel, het nog beter doet.”

“Sebastian heeft zich iets sneller aangepast aan de nieuwe banden, maar Mark is op de goede weg. Anders verovert hij in Barcelona geen poleposition. Het komt vast wel goed met hem op korte termijn.”