Vandaag werd nog maar eens bewezen dat de marges in het middenveld minimaal zijn. Sauber-coureur Nico Hülkenberg kwam nog geen halve tiende tekort voor de laatste kwalificatie, en start morgen als twaalfde.

“Het verschil met de achtste tijd was maar acht honderdsten, en het gat naar de tiende plaats was nog kleiner”, vertelt Hülkenberg. “Het middenveld zit momenteel erg dicht op elkaar. Teleurgesteld ben ik niet, want ik reed een goede ronde waarin ik nagenoeg het maximale uit de wagen haalde. We kunnen redelijk tevreden zijn met de twaalfde tijd. Daar horen we op dit moment gewoon en het biedt zeker kansen voor de race. Ik moet morgen goed starten en hopelijk pak ik een puntje of twee mee.”

Teamgenoot Esteban Gutiérrez kon zijn Duitse teamgenoot niet bijbenen. De Mexicaan moest in de eerste kwalificatie al afhaken en begint morgen in Hongarije als zeventiende. “Het ging niet zoals gehoopt”, constateert hij. “Vanochtend verloren we veel tijd dus de kwalificatie was een uitdaging. Het was niet ideaal, maar ik verwachtte dat het niet zo’n probleem zou vormen. Dit is daarom een teleurstellend resultaat.”

“Ik had verwacht de tweede kwalificatie te halen, want we hadden absoluut de snelheid. De omstandigheden waren vandaag echter enorm anders dan gisteren en ik vond het lastig me daar in een snelle ronde op aan te passen. Het wordt een lange race. Ik moet goed starten en mijn weg naar voren vinden.”