Nico Hülkenberg is dit jaar over het algemeen de snellere van de twee Force India-coureurs. Sergio Pérez stal in Bahrein echter de show door naar het podium te rijden. Hülkenberg stelde vandaag echter orde op zaken.

Want waar Pérez in de vrije trainingen in China twee keer bleef steken op de vijftiende plaats, noteerde zijn Duitse teamgenoot de vijfde en elfde tijd. “Met het oog op ons programma was dit een soepele dag”, vertelt Hülkenberg. “We moeten nu nog wat werk verrichten aan de afstelling en er zijn nog wat dingen die we moeten optimaliseren.”

“Ik ben blij met wat we vandaag over het algemeen hebben geleerd. De werkzaamheden met de banden verliepen goed. Ook hebben we alle benodigde informatie in huis gehaald die we nodig hebben voor de harde en zachte band.”

Hülkenberg reed in Sjanghai 46 ronden. Ook wat dat betreft blijft hij Pérez voor, die een ronde minder reed. “Vanochtend had ik een probleem met DRS”, vertelt de Mexicaan. “’s Middags ging het veel beter en daarom hebben we het aantal ronden gereden dat we voor ogen hadden.”

“Het testen van banden verliep volgens plan. Zoals verwacht slijt de zachtere band sneller. Ik ben nog niet helemaal te spreken over de balans in de wagen. We hebben vanavond dus nog wat om aan te werken.”