Het seizoen begint steeds mooier te worden voor Sauber. Nico Hülkenberg werd vorige week vierde in Zuid-Korea en heeft ook in Suzuka een goede uitgangspositie te pakken. De Sauber-coureur start morgen als zevende.

“Ik ben zeer tevreden, maar ook een beetje verrast”, zei Hülkenberg voor de camera van Sky. “We wisten dat we kans maakten op een plaats bij de eerste tien, maar ook dat het veld erg dicht bij elkaar zou zitten. Alles moest dus kloppen in je goede ronde.”

Hülkenberg houdt er rekening mee dat hij niet eindigt op de plek waar hij de Grand Prix van Japan start. “Er staan twee wagens achter mij die eigenlijk  veel sneller dan wij zijn”, vertelt hij over Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. “Onze auto is niet zo sterk als in Zuid-Korea. Een podiumplaats gaat er niet in zitten, daar ben ik wel zeker van. Ik weet vrij zeker dat ik die Lotus niet achter mij kan houden.”

Gutiérrez
De toptien was dit keer te hoog gegrepen voor Esteban Gutiérrez. Hij was veertiende. Het meest opvallende aan zijn kwalificatie, was dat zijn auto tijdens Q1 vlam vatte terwijl hij in de garage stond. “Zodra ik vuur zag, sprong ik uit de auto. Gelukkig hadden de monteurs het snel onder controle en kon ik gewoon verder met mijn kwalificatie en wist nog een goed rondje te rijden.”

Voor morgen put Gutiérrez vertrouwen uit de goede pace die Sauber tijdens lange runs in de vrije trainingen had. “Ik ga proberen om punten te scoren, al zat dat niet makkelijk worden.”