Dat Jules Bianchi teamgenoot Max Chilton te snel af is, is geen verrassing. Ook is het geen uitzondering als hij sneller gaat dan de twee Caterham-coureurs. Zoals vandaag het geval was.

De Fransman was een kleine twee tienden sneller dan Giedo van der Garde, die als achttiende eindigde. Het gat naar de Williams van Pastor Maldonado bedroeg een kleien zeven tienden. “Dit was geen gemakkelijke start van de thuisrace van mijn team”, aldus Bianchi. “We hielden hier al rekening mee.”

“We verwachten dit weekend niet nog meer regen. Toch hebben we, met het oog op de toekomst, gewerkt aan een regenafstelling. Ik wil graag meer meters maken onder droge omstandigheden zodat ik de bochten hier echt kan aanvallen. Dit is een fantastisch circuit en het zou mooi zijn daar morgen verder van te kunnen genieten.”

Chilton rijdt zondag zijn eerste thuis-Grand Prix als Formule 1-coureur. “Het was, ondanks het slechte weer, een fantastische dag op mijn thuiscircuit”, aldus Chilton. “Hopelijk kunnen we de steun van het thuispubliek zondag belonen. Na vanochtend liepen we achter op schema. ’s Middags konden we veel terrein goedmaken.”

“We hebben ons vooral gericht op het vinden van een goede natweerafstelling, omdat dat tijdens resterende Europese races nog wel eens goed van pas kan komen. Het zou een goede zaak zijn om morgen op een droge baan te rijden om te kijken hoe we er voor staan.”