McLaren kondigde aan dat het de wagen van Fernando Alonso in Abu Dhabi in een speciaal jasje is gestoken. Aanleiding daartoe is het vertrek van de Spanjaard uit de Formule 1: hij rijdt dit weekend zijn laatste Grand Prix. Formule 1 dook de geschiedenis in en rakelde andere afscheidskleuren op.

In 2008 reed David Coulthard in Brazilië zijn laatste race, in dienst van Red Bull. Om de Schot te bedanken voor zijn diensten voor het team reed hij in een speciale kleurstelling rond. De witte Red Bull stond volledig in het teken van het goede doel Wings for Life, waarmee Coulthard aandacht vroeg voor spierziektes. © Sutton Images.

 

Lees ook: De 8 coolste speciale raceoveralls

In 2010 maakte Michael Schumacher zijn comeback bij Mercedes. Na drie jaar kwam in 2012 alweer een einde aan zijn periode bij het team. Mercedes bedankte hem tijdens de laatste race in Brazilië door middel van een sticker, zichtbaar op de zijkant van de cockpit. © Sutton Images.

 

Felipe Massa zou aan het einde van 2016 met pensioen gaan. Niet tijdens de laatste race in Abu Dhabi, maar tijdens de voorlaatste race in zijn thuisland Brazilië, kreeg de Braziliaan zijn afscheid van Williams. De logo’s van sponsor Martini werden vervangen door ‘Massa’ op de motorkap en ‘obrigado’ (Portugees voor ‘bedankt’) op de achtervleugel. Het bleek toch niet zijn laatste jaar te zijn, in 2017 mocht hij nog één seizoen in actie komen. © Sutton Images.

Lees ook: De coolste tijdelijke liveries

In Abu Dhabi reed Jenson Button zijn voorlopig laatste race (hij zou alleen nog in Monaco 2017 in actie komen als vervanger van Fernando Alonso). Geen speciale kleuren of stickers, maar een bijzondere helm. Die was namelijk in dezelfde kleuren gestoken als in 2009, het jaar waarin hij zijn enige kampioenschap behaalde. © Sutton Images.

 

 

Dit weekend rijdt Fernando Alonso in deze kleuren rond. Het lichtblauw, rood en geel zijn een verwijzing naar Asturië, de geboortestreek van de Spanjaard. Deze kleuren zijn ook al langer op zijn helm zichtbaar. © Mclaren.

Lees ook: De 8 coolste speciale Monaco-helmen