Met iets meer geluk had Kamui Kobayashi in Canada op het podium gestaan. Maar dat geluk ontbrak. De Japanner mocht even genieten van een tweede plaats, maar finishte als zevende.

Het langst van alle coureurs bleef Kobayashi in zijn auto zitten terwijl de code rood was afgegeven. Zijn auto ingepakt met lakens tegen de regen en paraplu boven zijn hoofd en de Sauber-coureur vond het allemaal prima.

Na de herstart op een opdrogende baan moest hij de grote mannen laten gaan; daar viel niets tegen in te brengen. “We hebben bewezen dat we goed kunnen presteren in de regen, maar toen de race werd hervat, kon ik op een droge baan niet volgen”, aldus Kobayashi.

“Ik kwalificeerde me als dertiende en dan is de zevende plaats op zich niet slecht, maar ik had wel de tweede plek tijdelijk in handen. Vanuit dat perspectief is het resultaat teleurstellend. Ik heb er alles aan gedaan om hoger te finishen, maar dat lukte niet.”

Kobyashi verloor in de slotmeters van de race in Montréal nog de zesde positie aan Felipe Massa, maar dat stond in schril contrast met het verlies dat eenmalig teamgenoot Pedro de la Rosa moest incasseren tijdens de race.

“Ik lag op de negende positie, maar kort voor de herstart raakte Jenson Button me en ik moest mijn voorvleugel laten vervangen. Toen was mijn uitzicht op een goed resultaat verkeken. We hadden de kans om een mooie klassering neer te zetten, maar helaas. Ik zal het avontuur van de laatste dagen echter niet snel vergeten.”