*

Kvyat: ‘Voelde me gelijk weer op mijn gemak’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 november 2018 10:14

Kvyat: ‘Voelde me gelijk weer op mijn gemak’
Red Bull Racing

Daniil Kvyat keerde woensdag na meer dan een jaar afwezigheid terug bij het team van Toro Rosso. De Rus reed op de laatste testdag van 2018 op een haar na drie Grand Prix-afstanden op het Yas Marina Circuit.

De teller stopte bij Kvyat op 155 ronden, tien meer en hij had daadwerkelijk het equivalent van drie raceafstanden gereden. “Een positieve dag”, noemt hij het dan ook. “Ik voelde me gelijk weer op mijn gemak in de auto.”

Voor woensdag had Kvyat er pas één dag achter het stuur opzitten in een Formule 1-bolide uit 2018: in april werkte hij een bandentestdag af voor Ferrari, waarvoor hij het afgelopen seizoen als simulatorcoureur werkte.
(Tekst loopt door onder de foto)

Kvyat nam die rol op zich nadat hij in de slotfase van 2017 aan de kant werd gezet door Toro Rosso – en Red Bull. Voor 2019 heeft de 24-jarige Rus echter een nieuwe kans gekregen binnen het Red Bull-programma.

Lees ook: De curieuze comeback van Daniil Kvyat.

“Ik voel me goed binnen het team, en het is geweldig om terug te zijn”, verklaarde Kvyat na zijn eerste dag terug bij het team waarvoor hij eerder al 51 van zijn in totaal 72 Grands Prix afwerkte.

Namens Toro Rosso laat teambaas Franz Tost weten dat het goed was om Kvyat weer in een van z’n auto’s te hebben. “Hij zette gelijk een goede performance neer.” Kvyats 2019-teamgenoot Alexander Albon reed niet tijdens de test.

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso