*

Lopez: ‘Lotus is er zo goed als uit met Renault’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 november 2015 11:14

Lopez: ‘Lotus is er zo goed als uit met Renault’
Racepictures

Lotus-eigenaar Gérard Lopez is naar eigen zeggen zo goed als rond met Renault over de verkoop van het team. Het oponthoud, suggereert hij, komt door gesteggel tussen Renault en Bernie Ecclestone’s FOM.

De gesprekken over een overname van Lotus door Renault slepen al maanden voort, maar ten overstaan van Sky Sports F1 verklaart teameigenaar Gérard Lopez dat het einde daarvan in zicht is: “We zijn er zo goed als uit met Renault”, laat de Luxemburger optekenen.

Het struikelblok, zo suggereert Lopez, zijn discussies tussen Renault en Formule 1-exploitant FOM. “Van wat ik begrijp, moet er tussen deze partijen nog het één en ander geregeld worden. Zoals gezegd zijn wij er echter zo goed als uit met Renault en kunnen we de deal sluiten.”

Als het inderdaad van een akkoord komt, behoudt Lopez zoals verwacht wel een minderheidsbelang in de formatie uit Enstone. “Ik zal zeker bij het team betrokken blijven”, bevestigt de zakenman die volgens eerdere berichten zo’n 65 procent van de aandelen in het team aan Renault zal verkopen.

Uitbetalingen
Hoewel Lopez niet inhoudelijk ingaat op wat er nog speelt tussen Renault en Bernie Ecclestone’s FOM, werd eerder gerapporteerd dat Renault op basis van haar eerdere aanwezigheid en successen als constructeur op aanzienlijke ‘historische uitbetalingen’ aast.

Teams als Ferrari, McLaren, Williams, Mercedes en Red Bull ontvangen – in verschillende mate – dit soort uitbetalingen uit de Formule 1. Enkele maanden geleden werd bericht dat Ecclestone en Renault van mening verschillen over (de hoogte van) dit soort uitbetalingen aan Renault.

Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul dient Renault-ceo Carlos Ghosn ook nog altijd te beslissen over de Formule 1-toekomst van het Franse merk. Abiteboul heeft echter aangegeven dat er ‘rond de Grand Prix van Abu Dhabi’ een aankondiging verwacht kan worden.

Lees meer over

Lopéz Lotus Renault