Kimi Räikkönen is inmiddels al op bezoek geweest bij zijn nieuwe team Ferrari, maar heeft ook nog altijd geld tegoed van zijn oude werkgever Lotus.

Räikkönen was tot de Grand Prix van Abu Dhabi van 2013, de zeventiende van negentien races, geen cent betaald door Lotus, waarop hij met een staking dreigde.

Lotus en Räikkönen kwamen na lang onderhandelen tot een overeenkomst over het achterstallige loon, maar na een vroege uitvalbeurt in Abu Dhabi deed Räikkönen vervolgens niet mee aan de laatste twee races. Dit omdat de Fin had besloten zich toch maar aan zijn rugklachten te laten helpen en dit nog tijdens het seizoen te doen, zodat hij op tijd fit zou zijn voor zijn nieuwe team Ferrari.

Volgens het Finse MTV3 heeft Lotus-eigenaar Gérard Lopez nu echter toegegeven dat Räikkönen, ondanks dat 2013 al bijna voorbij is, nog altijd niet al zijn geld heeft ontvangen. “Hij heeft een deel van zijn loon gekregen, conform de overeenkomst die we in Abu Dhabi hebben gesloten, maar nog niet alles”, erkent Lopez.

De teameigenaar beaamt verder dat Lotus ook achterloopt wat betreft het betalen van het ‘gewone’ personeel, maar stelt dat het niet zo erg is als wat in de media wordt beweerd. “Ik kan niet in detail treden, maar de bedragen die ik in de media hoor, slaan nergens op.”

“Zo erg als sommige publicaties het doen voorkomen, is het niet”, beweert Lopez. “We zijn niemand enorme bedragen schuldig en we zullen iedereen – ook al is het met enige vertraging – gewoon betalen zoals we altijd doen.”

Ferrari
Zoals gezegd is Räikkönen inmiddels al op bezoek geweest bij Ferrari in Maranello, om opnieuw kennis te maken met het team waarvoor hij eerder van 2007 tot en met 2009 reed.

Räikkönen heeft in Maranello onder meer te horen gekregen wie zijn race-engineer wordt, en dat is Antonio Spagnolo. Räikkönen krijgt dus een andere engineer dan zijn voorganger Felipe Massa, die jarenlang met Rob Smedley werkte. Van Smedley wordt echter gezegd dat hij – net als Massa – naar Williams gaat, wat door deze aankondiging van Ferrari weer een stukje waarschijnlijker lijkt.