*

Magnussen ‘in beeld’ bij Marussia

Daan de Geus

Daan de Geus

5 jaar geleden

Magnussen ‘in beeld’ bij Marussia
Racepictures

De Deen Kevin Magnussen is één van de kandidaten om volgend jaar bij Marussia de teamgenoot van Jules Bianchi te worden. Dat heeft Graeme Lowdon van Marussia bevestigd.

Lowdon, bestuursvoorzitter en sporting director van Marussia, vertelt in gesprek met Sky Sports dat de 21-jarige Magnussen op de kandidatenlijst voor 2014 staat bij zijn team.

“Zoals elk team dat de rijdersbezetting nog niet volledig rond heeft, hebben we verschillende opties. Kevin is er daar één van. Hij is bij ons in beeld omdat hij indruk heeft gemaakt tijdens de Formule 1-tests die hij heeft gedaan en wij een team zijn dat jonge coureurs graag een kans geeft in de Formule 1”, legt Lowdon uit.

Magnussen is zoals gezegd niet de enige optie. “Er zijn drie of vier coureurs die nu nog in een opstapklasse rijden, maar klaar zijn om de stap te zetten. Wij zijn met een aantal daarvan in gesprek”, verklaart Lowdon, die daarnaast tevens nog met Marussia’s huidige tweede coureurs Max Chilton spreekt over contractverlenging. “Ook hij is absoluut nog een optie voor ons.”

Chilton, die zelf bij het team wil blijven, heeft volgens Lowdon veel vooruitgang gemaakt tijdens zijn debuutjaar. “Hij doet het goed, heeft op een aantal vlakken veel progressie geboekt en is daarnaast echt onderdeel van het team geworden”, zegt hij over de coureur wiens teamgenoot Jules Bianchi dus al contractverlenging heeft gekregen.

McLaren
Dat Magnussen – momenteel de kampioenschapsleider in de Formule Renault 3.5 – in overweging wordt genomen door Marussia, is niet alleen vanwege zijn goede resultaten een logische zaak.

Magnussen is namelijk ook een beschermeling van McLaren, dat het lid uit het McLaren Young Driver Programme graag in 2014 in de Formule 1 wil zien, en Marussia heeft een technisch samenwerkingsverband met het team uit Woking.