Kevin Magnussen boekt het beste kwalificatieresultaat voor McLaren sinds de GP van Bahrein. Ook toen startte een McLaren als zesde, toen was het Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 start morgen slechts als elfde.

Magnussen is tevreden met de zesde plaats. “Maar als alles perfect ging was ik bij de eerste vijf gestart”, denkt de Deen. “In mijn laatste ronde maakte ik een klein foutje in de laatste bocht. Toch ben ik blij met hoe vandaag verliep. Het hele team kan tevreden zijn: we boeken absoluut vooruitgang en dat moeten we zien vol te houden.”

“Het is leuk om te zien dat de startopstelling is opgeschud. Verrassend genoeg is het gat naar Mercedes best snel gedicht en het is mooi om te zien dat Williams op pole staat. Ik weet niet of onze racesnelheid net zo goed is als onze kwalificatiesnelheid, maar we gaan ons best doen.”

Buttons dag begon slecht: hij moest de derde training vanaf de zijlijn toekijken. In de kwalificatie ondervond hij de gevolgen. “Je weet nooit hoeveel tijd je daarmee verliest, maar we hadden daarvoor nog niet echt een goed beeld van hoe we de wagen moesten afstellen voor de kwalificatie. Als mijn laatste run in de tweede sessie goed ging, had ik de eerste tien kunnen halen. Ik verloor echter wat tijd achter Romain Grosjean.”