Pastor Maldonado kwam één plaats tekort om zijn puntenaantal van dit jaar te verdubbelen tot het aantal van twee. De Venezolaan finishte in de Arabische nacht als elfde.

“Het was vandaag lastig om de banden goed te behandelen”, aldus Maldonado. “Toch is het ons aardig gelukt. Ik heb absoluut het gevoel dat de wagen dankzij de aerodynamische update sneller en constanter is geworden. De auto werd tijdens de race ook sneller.”

“Helaas belandde ik na mijn tweede stop in het verkeer. Hierdoor kon ik niet zo snel rijden als gehoopt, waardoor ik genoegen moest nemen met een finish buiten de punten. Toch houden we een positief gevoel over aan deze Grand Prix  en dat zal een boost zijn voor de volgende race.”

Williams-teamgenoot Valtteri Bottas zat op een andere strategie – hij begon op de harde band – en strandde op de vijftiende plaats. “Dat schetst niet de juiste situatie wat betreft onze snelheid”, vindt de Fin. “De race werd lastig toen ik in de openingsronde werd ingehaald door de twee Caterhams, die op zachte banden waren begonnen.”

“Toen de harde band zijn draai begon te vinden was mijn snelheid goed en kon ik het gevecht met anderen aangaan. Het goede is dat de wagen veel beter aanvoelt en we hebben absoluut stappen gemaakt. Dat biedt hoop voor de laatste races.”