De stroom geruchten over een hernieuwde terugtreding van Michael Schumacher heeft zijn manager ertoe aangezet te reageren. Sabine Kehm stelt dat de Duitser niet zomaar opgeeft.

Van Schumachers status als zevenvoudig kampioen is niet veel meer over. De Mercedes GP-coureur weet de subtop maar niet te ontstijgen en iedere race gebeurt er wel weer iets waardoor hij terugvalt of zelfs geen punten scoort.

Dat was in Turkije in de vorm van een botsing met Vitaly Petrov niet anders, waarna Schumacher liet weten dat hij het plezier in de sport een beetje kwijt is. Een race lang vechten voor de twaalfde plaats is wel wat anders dan de zoveelste titelstrijd.

Criticasters als Eddie Jordan en David Coulthard (“Schumacher was ooit een trotse strijder, maar beschadigt nu slechts zijn reputatie”) speculeren al over zijn tweede pensioen, maar zijn manager Sabine Kehm stelt dat dit veel te voorbarig is.

“Deze mannen zouden Schumacher beter moeten kennen. Keer op keer toont hij aan strijdvaardig te zijn. Dat Michael na een slecht resultaat in Istanbul zijn teleurstelling uit, bewijst alleen maar dat hij nog steeds hongerig is”, aldus Kehm in gesprek met Bild.