Met een Heineken 0.0 in zijn hand vierde Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, in de paddock van Qatar het feestje mee. Maar morgen is er weer een dag. “En dan gaan we weer gewoon voor de winst”, keek hij met een lach vooruit naar de Grand Prix van Qatar, waarbij drievoudig wereldkampioen Verstappen vanaf pole zal starten.

Het maakte Vermeulen weinig uit waar Max Verstappen zijn titel zou prolongeren. “Op een zaterdag, in Qatar, Japan of Austin, waar het om gaat is dat hij een prachtig seizoen bekroont. Een titel met overmacht”, stelt Vermeulen. “De eerste titel van Max in 2021 kon niemand scripten, de tweede titel greep hij ook in een heel sterk seizoen, maar dit jaar is hij gewoon oppermachtig. Max heeft weer nieuwe stappen gemaakt.”

Voor verzadiging bij de Limburger hoeft niemand te vrezen, benadrukt Vermeulen. “Morgen gaan we weer gewoon voor de winst. We willen dit momentum vasthouden en doorpakken. Max zal niets van zijn spirit verliezen.”

Da laatste mag ook niet, want volgend seizoen kunnen de verhoudingen weer iets anders zijn, meent Vermeulen. “Dan is het weer een nieuw seizoen en zal alles weer wat dichter bij mekaar zitten. Dat kan weer een heel spannend seizoen opleveren.”

Zie hieronder de video met de reactie van Raymond Vermeulen tegen de collega’s van Viaplay.


Vanaf donderdag ligt de speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine in de winkel. Het magazine is echter nu al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond.

In dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
    En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!