Eventjes reed Jules Bianchi na een prima start voor beide Caterhams. Dat feestje was snel al weer voorbij, want de Russische renstal kon Caterham opnieuw geen partij bieden.

“Ik was erg tevreden over mijn start. Voor de eerste bocht reed ik al voor beide Caterhams”, vertelt Jules Bianchi. “Helaas waren we niet snel genoeg om ze daarna achter ons te houden. Nog voor het einde van de openingsronde waren ze mij alweer voorbij. In het vervolg van de eerste stint kon ik ze vervolgens bijhouden maar na mijn pitstop lukte dat niet meer. De balans was niet langer in orde en de harde banden presteerden niet als gehoopt.”

“We kozen voor een eenstopsstrategie en de Caterhams kwamen twee keer binnen. Hierdoor schoof ik op naar de achttiende plaats en lukte het mij om Giedo van der Garde een tijdje achter mij te houden. Helaas lukte dat niet al te lang en daarna was het vanwege blauwe vlaggen moeilijk om beter te rijden. Jammer dat ik niet goed kon presteren op een circuit waar ik van houd.”

Max Chilton kon zijn Franse teamgenoot niet bijhouden. “Dit was opnieuw een moeilijke race waarin het nogmaals duidelijk werd dat de balans in de wagen niet goed genoeg is. Ik startte aardig, maar kon dat tempo niet de hele race volhouden”, vertelt de Engelsman. “Het was bemoedigend om te zien dat ik in de eerste 25 ronden even snel was als Bianchi. Telkens als een inhaalactie tot de mogelijkheden behoorde, verloor ik neerwaartse druk. De rest van de wedstrijd bleef ik in zijn buurt.”

“Ik heb het dit jaar nog niet zó lastig gehad tijdens blauwe vlaggen”, vervolgt Chilton, die rekening moest houden met verschillende duellen waarin hij passant was. “Het was lastig om auto’s voldoende ruimte te geven en zelf niet al te veel tijd te verliezen. Nu liggen er nog een boel opwindende overzeese races in het verschiet.”