Seizoen 2011 is voorlopig niet het seizoen van Ferrari. De Scuderia kan in Sepang opnieuw niet aanhaken bij Red Bull en McLaren. Felipe Massa vreest dat het in de race ook niet lukt.

De Braziliaan moest in de kwalificatie twee plaatsen toegeven op teamgenoot Fernando Alonso en start de race als zevende. Ferrari begon als één van de grote favorieten aan het nieuwe seizoen, al kan het die status voorlopig niet waarmaken.

“Het was geen gemakkelijke sessie. De tijden die Red Bull en McLaren neerzetten, kunnen wij niet matchen. We vochten met de andere subtoppers en dat wordt tijdens de race niet veel anders”, constateert Massa. “De vijfde plaats was het maximale, maar het werd dus de zevende.”

“Wat betreft de strategie denk ik dat iedereen in de race drie of vier keer een pitstop moet maken. Maar we zijn in Maleisië en als het hier gaat regenen, kan er natuurlijk van alles gebeuren. Daar moeten we klaar voor zijn.”

Volgens Massa is het gebrek aan snelheid bij Ferrari te wijten aan een gemis van aerodynamica. “We werken met man en macht aan verbetering en dat gaat ons zeker lukken. We doen straks vanzelf weer mee om de bovenste plaatsen.”