Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Engeland op de achtste plaats afgesloten. De Nederlandse Red Bull-coureur komt niet meer toe aan een snelle run op de zachtste banden toe wanneer het begint te regenen in Silverstone. 

Verstappen duikt niet meteen het circuit op wanneer het licht in de pitstraat op groen gaat. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die even checkt of de nieuw gemonteerde versnellingsbak correct functioneert. De bakwissel komt hem wel op een gridstraf van vijf plaatsen te staan.

Na een minuut of tien noteert Verstappen zijn eerste rondetijd. Hij sluit achter de Mercedessen en Ferrari’s aan op de vijfde plaats. Waar Ferrari al voor de supersofts kiest, doen Mercedes en Red Bull het nog op de softs. Ricciardo strandt op twee honderdsten van de tijd van Verstappen.

Halverwege de sessie stapt Ricciardo over naar supersofts. Het brengt hem langs Verstappen, die alleen nog op de softs heeft gereden, maar niet dichterbij de topvier. Sterker nog, Nico Hülkenberg weet in zijn fabrieks-Renault nog voor de Red Bulls te kruipen.

Met nog twintig minuten te gaan gaat ook Verstappen op pad met de supersofts. Maar voordat hij zijn tijd kan verbeteren, begint het te regenen in Silverstone. Verstappen schiet even rechtdoor. Wanneer zijn engineer hem meldt dat er met gele vlaggen wordt gezwaaid, antwoordt hij droogjes dat hij die zelf heeft veroorzaakt. Hij loopt geen averij op en keert terug naar de pits, waar hij de training op de achtste plaats afsluit.