*

‘Meerdere teams geïnteresseerd in motorproject Aston Martin’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 januari 2018 09:48

‘Meerdere teams geïnteresseerd in motorproject Aston Martin’
Red Bull Racing

Aston Martin kan op interesse van meer teams dan alleen Red Bull en Toro Rosso rekenen wat betreft haar plannen voor een eigen Formule 1-motor.

Dat Red Bull en zusterteam Toro Rosso interesse hebben, is niet vreemd, aangezien Aston Martin titelsponsor en technische partner is van het eerstgenoemde team. Autosport weet nu echter te melden dat niet alleen deze twee teams nauwlettend in de gaten houden of en hoe het motorproject van de sportwagenfabrikant van de grond komt.

Volgens de berichtgeving hebben een aantal andere onafhankelijke teams – oftewel renstallen die momenteel klant zijn van Mercedes, Ferrari of Renault – eveneens contact gelegd met Aston Martin.

Autosport stelt zodoende dat Aston Martin mogelijk op meer dan twee klanten kan rekenen, mocht het van een motorprogramma komen. Aston Martin is voorstander van de mogelijke komst van simpelere en goedkopere motoren in 2021, al wordt nog over de motorformule gediscussieerd.

Waar de sportwagenfabrikant echter nooit een geheim van heeft gemaakt, is dat de kosten sowieso omlaag moeten om een dergelijk motorprogramma te kunnen financieren. Daarnaast zet het in op een samenwerking met een gereputeerde, specialistische motorbouwer als Ilmor, Cosworth, AVL of Ricardo.

Officieel heeft de bestuursraad van Aston Martin nog geen groen licht gegeven voor het motorproject. Dat doet het pas als de regels voor 2021 en daarna definitief zijn – en deze een entree realistisch maken. Aston Martin voert er al wel een studie naar uit en heeft al enig nieuw personeel aangetrokken.