Ross Brawn heeft laten weten dat de nieuwe uitlaten, waar Mercedes GP in Silverstone gebruik van maakte, naar behoren werken. De teambaas denkt dat het systeem in de tweede helft van het seizoen een toegevoegde waarde heeft.

Mercedes GP kiest met de nieuwe ontwikkelingen voor dezelfde route die Red Bull, McLaren en Ferrari bewandelen. In eerste instantie – de kwalificatie en het eerste deel van de race – kwam het systeem nog niet uit de verf, maar dat veranderde later.

Dankzij een sterke tweede helft van de race finishte Nico Rosberg als zesde en Michael Schumacher eindigde ondanks een kapotte voorvleugel alsnog op de negende positie. “Met ons oude systeem was het niet langer mogelijk verbeteringen door te voeren”, verklaart Brawn de switch.

“Nu valt er weer een wereld voor ons te winnen, al is de uitdaging van dit moment het betrouwbaar maken van de uitlaten. Het was best moeilijk om in te spelen op de nieuwe regels voor enginemapping, maar we slaan ons er wel doorheen”, oordeelt Brawn.

De teambaas van de Duitse renstal is positief gestemd. “Er is zeker potentie, maar dat moeten we nog wel zien te benutten. Bovendien spelen we met nog nieuwere ontwikkelingen in op onze nieuwe uitlaten, waardoor we meer vooruitgang boeken.”