Het zijn zware tijden voor Michael Schumacher, die sinds zijn rentree maar niet tot de prestaties komt die iedereen van hem gewend was. Dat steekt, maar hij krijgt steun van Mercedes GP.

De prestaties van Schumacher kwamen in Turkije opnieuw niet overeen met die van zijn status als zevenvoudig kampioen. Een botsing vroeg in de race met Vitaly Petrov betekende dat punten opnieuw buiten zijn bereik blijven.

Schumacher stelde bij zijn terugkeer dat hij de eerste keer stopte omdat hij geen plezier meer had in het rijden van Formule 1 en in Istanbul liet de Duitse dezelfde teksten optekenen. Dit zorgt voor verse speculatie over een hernieuwde terugtreding.

“Als succes uitblijft, barst de kritiek los. Ook voor iemand met de statuur van Michael Schumacher. Ik begrijp ook wel waarom: van Schumacher en Mercedes worden grootste prestaties verwacht. En terecht”, reageert Mercedes-sportchef Norbert Haug via Autosport.com.

“Als we naar de data kijken, kunnen we concluderen dat er met de snelheid van Michael niet veel mis was. Alleen reed Michael op achterstand omdat hij van voorvleugel moest wisselen. Snelheid is niet waar het om draait, het gaat om resultaten. En als het potentieel er is, komt resultaat vanzelf.”

Dat Schumacher verzuchtte even geen plezier te hebben in de Formule 1 verbaast Haug niets. “Ik snap het wel. Alles doen en laten voor een twaalfde plaats aan de finish is ook niet leuk. Vooral omdat hij stukken hoger had kunnen eindigen. We blijven in Michael geloven.”