De F1 Strategy Group heeft onder meer de aerodynamica op de agenda staan voor een vergadering op woensdag, om te kijken hoe de actie op de baan verbeterd kan worden.

Dat bericht Autosport, dat meldt dat er – ondanks de introductie van nieuwe bolides begin dit jaar – naar wordt gekeken de regels voor de aerodynamica mogelijk nogmaals te veranderen.

Kopstukken binnen de Formule 1 zouden namelijk vinden dat de races wel wat spectaculairder kunnen. Met de 2017-auto’s is het volgen en inhalen van andere coureurs namelijk lastig. Volgens Autosport zoekt de Strategy Group daarom een oplossing voor de lange termijn.

Andere agendapunten
Wat verder ter tafel komt, is de kwestie van verdere hoofdbescherming voor coureurs. Het afgelopen weekend in Silverstone geteste shield zal daarbij worden besproken.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel reed in Silverstone slechts één rondje met het shield, waar volgens hem nog veel mis mee was. Zo werd hij er onder meer duizelig van. De FIA hoopt spoedig verder te testen met (mogelijk nieuwe versies van) het shield, al is de halo ook nog altijd een optie om in 2018 ingevoerd te worden om coureurs meer hoofdbescherming te bieden.

Het shield zal ook worden besproken door de Strategy Group.

Totaal andere agendapunten zijn de kostenbesparing, het eventueel veranderen van de weekendopzet van Grands Prix, de Pirelli-banden en motorformule voor 2021 en daarna.

Het belooft woensdag een druk dagje te worden voor de Strategy Group, met ook haaienvinnen, live-events, de discussie over het verbranden van olie en meer op de agenda, volgens Autosport.