Dat was balen voor Susie Wolff, twee weken terug. De Schotse F1-pilote mocht op Silverstone voor eigen publiek een vrije training afwerken, ware het niet dat de Williams na een paar ronden al de geest gaf. Hoe anders ging het vandaag.

Wolff noteerde in de eerste vrije training de vijftiende tijd. Met 1:20.769 was ze twee tienden langzamer dan Felipe Massa, die elfde werd. Uiteindelijk reed Wolff 22 ronden. 

“De auto voelde vandaag heel goed aan en ik kon veel ronden rijden”, vertelt ze. “Ik ging elke ronde weer wat sneller en kon gebruik maken van een nieuw setje banden. Ik wist dat het vandaag wel goed zou gaan. Toen er dus wat problemen de kop opstaken bleef ik rustig. De rest van het seizoen breng ik weer door in de simulator, maar ik kijk uit naar een nieuwe kans omdat ik dolgraag weer achter het stuur kruip.” 

Valtteri Bottas mocht ’s middags weer plaatsnemen in zijn auto. Hij besloot die sessie als tiende, op drie tienden van Massa. “Het circuit was erg heet en dat had veel invloed op de banden”, aldus Bottas. “We weten dat we daar aan moeten werken. Het was boeiend om aan de ophanging te werken, na de wijzigingen die we hebben aangebracht. We hebben nu veel data om te analyseren. Er is ruimte voor verbetering en daar gaan we dus ook voor zorgen.”

Massa stapte tevreden uit. “Dit was een goede dag voor ons”, stelt de Braziliaan. “We hebben veel werk verricht, vooral op het gebied van de gewijzigde ophanging. Hopelijk worden we het weekend steeds beter. In ieder geval verbeterden we ons al flink tussen de twee sessies in. Goede zaak. We moeten uitkijken dat het zondag niet gaat regenen en daar dus rekening mee houden.”