De Oostenrijkse overheid beslist vlak na het Pinksterweekend over de Formule 1-races op de Red Bull Ring begin juli. Dat laat Rudolf Anschober, de minster van Volksgezondheid, weten. “We zijn de facto klaar met het verwerken van de plannen.”

De Formule 1 hoopt het seizoen op 5 juli achter gesloten deuren af te trappen in Oostenrijk. Een week later staat een tweede race op het Alpencircuit gepland. Om de veiligheid van alle betrokken personen te waarborgen stelde de Formule 1 een plan op. Dat werd enkele weken geleden ingediend bij de Oostenrijkse overheid.

Lees ook: Hamilton: ‘Hoe kunnen we in Oostenrijk aankomen alsof we al 8 races hebben gereden?’

Rudolf Anschober, Oostenrijks minster van Volksgezondheid, meldt aan ÖRF dat het plan ondertussen grondig is doorgenomen. “We zijn de facto klaar met het verwerken daarvan”, vertelt hij aan de Oostenrijkse zender. “Onze experts kijken er heel precies naar, aangezien het een wezenlijke beslissing betreft, vanwege het signaal dat we ermee afgeven.”

Anschober wacht nu op het rapport van de experten, maar denkt dat de beslissing over het al dan niet doorgaan van de GP’s snel zal volgen. “Ik ga er vanuit dat we onmiddellijk na Pinksteren de resultaten binnen hebben en een beslissing kunnen nemen”, aldus de minister.

Lees ook: Verstappen over seizoenstart in Oostenrijk: ‘Ons thuiscircuit, dat motiveert enorm’

© Motorsport Images