Lance Stroll kan bij Force India laten zien wat hij echt kan, denkt de al voor dat team uitkomende Sergio Pérez. Teambaas Otmar Szafnauer is daarbij zeer te spreken over de eerste indruk die Stroll heeft gemaakt.

Stroll, die na twee jaar de overstap maakt van Williams, kwam al voor Force India (of hoe het team volgend jaar ook mag heten) uit tijdens de bandentest in Abu Dhabi na afloop van het seizoen. Hij is verder ook al in de simulator in de weer geweest voor het team dat sinds de zomerstop eigendom is van zijn vader Lawrence Stroll en consorten.

Lees ook: Weblog: Een lans breken voor Stroll en consorten

Stroll nam in Abu Dhabi alvast een voorschot op zijn tijd bij Force India/Racing Point.

De twintigjarige Canadees, in 2018 de jongste coureur op de grid, heeft een goede indruk achtergelaten op Szafnauer, vertelt de teambaas in de Beyond the Grid-podcast van Formula1.com. “Hij zat in de simulator ook al snel op het niveau van Esteban Ocon”, doelt Szafnauer op het Franse talent dat bij Force India plaats heeft gemaakt voor Stroll.

“We hoopten dat hij in het echt net zo snel zou zijn als in de simulator, en dat bleek inderdaad het geval”, zegt Szafnauer, die aangeeft dat Stroll ‘heeft genoten’ van zijn twee dagen achter het stuur van Force India’s VJM11 in Abu Dhabi. “De auto deed precies wat hij wilde en dat is altijd goed.”

Lees ook: Officieel: Stroll in 2019 naar Force India

In Stroll heeft Force India behalve de zoon van de eigenaar dus ook een coureur met potentieel, oordeelt Szafnauer. “Hopelijk kunnen we hem nog wat leren over omgaan met de banden en kwalificeren, maar hij is al snel en heeft zeker skills.”

Stroll als Williams-coureur in gevecht met de Force India’s.

Pérez prijst Stroll
Pérez, die zijn zesde seizoen bij het team uit Silverstone ingaat, denkt dat zijn nieuwe teamgenoot bij Force India kan laten zien wat hij echt kan. “Ik ken Lance niet zo goed als coureur, maar in de Formule 1 hangt 95% van je resultaat van de auto af en Lance had door zijn auto een slecht jaar”, zegt hij tegen Racer.

“Williams had denk ik ook veel problemen, maar Lance heeft zeker talent. Hij heeft al eens op het podium gestaan (in 2017 in Azerbeidzjan, red.) en als het regent zit hij er ook altijd goed bij. Hij komt nu naar een geweldig team met een van de beste engineers ter wereld en ik denk dat hij hier alles heeft om zijn volledige potentieel te tonen.”