Sergio Pérez beleefde in Suzuka een valse start. Hij vloog in de bandenstapels, nadat zijn achterkant uitbrak toen hij naast de baan op de rem stapte.

“Dit was mijn fout”, erkent de Mexicaan daarom na afloop. “Ik positioneerde mij voor Spoon, reed met mijn rechter achterwiel op het gras en verloor de controle over de achterkant van de wagen. De uitloop is, bij de snelheid waarmee ik reed, niet lang genoeg om af te remmen dus ik belandde in de muur. Het was een aardige klapper maar ik ben gelukkig in orde.”

“Hierdoor konden we niet de gehoopte minuten maken om lange runs en snelle banden te testen. We kunnen echter wat informatie gebruiken die Jenson heeft verzameld. Morgen is het doel het halen van de derde kwalificatie.”

Jenson Button vindt het altijd een feestje om op Suzuka te rijden. “Het is geweldig om hier weer te zijn. Gedurende de dag zagen we flink wat coureurs fouten maken, maar dat hoort er bij op deze locatie. Je kunt je hier geen foutje permitteren. Natuurlijk zien we liever niet ongelukken zoals Sergio die vandaag had.”

“Het was een best aardige vrijdag. De balans in de wagen is goed als hij op de harde band rijdt, maar we moeten nog wat dingen verbeteren voor de zachte band. Veel sneller waren we niet met het zachtere rubber. Niettemin presteren beide banden best goed. Morgen wordt het frisser dus dan moeten we goed opletten wat dat voor de afstelling gaat betekenen.”