Sergio Pérez kan na afloop niet leven met de zevende plaats, terwijl hij toch een stuk beter presteerde dan teamgenoot Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 veroverde pas in de slotfase een plaats in de punten.

Pérez kampte met banden die sneller sleten dan die van de concurrentie. “Om eerlijk te zijn hoopte ik op meer dan deze zevende plaats”, vertelt de Mexicaan na afloop. “Ik verschalkte Fernando Alonso in de openingsronde. Aanvankelijk voelde de wagen goed aan, maar tussen de tiende en vijftiende ronde begonnen de banden te slijten. We hadden hier meer last van dan de concurrentie. Andere coureurs leken er beter mee om te springen.”

“Belangrijker is het om mijn Mexicaanse en Amerikaanse supporters te bedanken voor de steun die ik het hele weekend van ze heb gekregen. Zij zijn hier voor mij gekomen en ik zou met alle liefde een beter resultaat willen halen. Toch is het geweldig om hun steun te genieten tijdens een moeilijk, maar heel speciaal weekend.”

Onderstuur voor Button

Jenson Button kwam in de eerste bocht in de problemen terecht. “Zoals in zoveel eerdere races”, jammert hij. “Ik vocht slechts voor een puntje, maar ik wilde zo goed mogelijk presteren. Mijn botsing met een andere wagen beschadigde de linkerkant van de voorvleugel. Het was niet zo erg als in Abu Dhabi. Wel hield ik er veel onderstuur aan over.”

“We overwogen om een nieuwe vleugel op de wagen te zetten, maar kozen er uiteindelijk voor om met meer neerwaartse druk te gaan rijden. Hierdoor werd de balans in de wagen beter. Ideaal was het niet. Als je voor neerwaartse druk verliest, werkt dat door naar de rest van de wagen.”

“Toch heb ik van de Grand Prix genoten. De eerste dertig ronden zat ik vast achter Felipe Massa en dat was een zware periode. In de slotfase kon ik een paar mooie inhaalacties plaatsen en dat leukte de dag wat op. Hopelijk heb ik in Brazilië een spannende, veelbelovende en probleemloze slotrace.”