De start van McLaren in Spanje is niet denderend te noemen. Het Formule 1-team kwam op het circuit van Barcelona in de tweede training niet verder dan de twaalfde en dertiende tijd.

Jenson Button was een halve seconde sneller dan Sergio Pérez. De Engelsman noteerde in de eerste, verregende training geen tijd. Gezien de updates die McLaren mee heeft genomen voor de Grand Prix van Spanje, kwam het matige weer niet goed uit. “Zoals elk pakket updates zit er ook aan deze verbeteringen goede en slechte punten”, aldus de Formule 1-wereldkampioen van 2009.

“We snappen nu meer van de verschillen tussen de windtunnel en het circuit”, vervolgt Jenson Button. “Dat is voor de toekomst een goede zaak, maar je wil natuurlijk meer dan dat. We hebben ons verbeterd. Dat geldt echter ook voor de concurrentie. Vanochtend werden we beperkt in onze activiteiten dus we moeten veel data doorspitten om de auto morgen goed te veranderen.”

“We moeten kijken naar onderdelen die wellicht goed werken en kijken naar wat de balans niet ten goede komt. Er zijn een paar gebieden waar we ons op gaan richten. Hopelijk zijn we morgen wat sneller.”

Sergio Pérez is niet veel wijzer geworden vandaag. “Het draaide vandaag alleen om de middagsessie”, aldus de Mexicaanse F1-coureur. “We moesten zo veel mogelijk informatie vergaren. Dit was niet een dag waar we op hoopten maar het is een goede zaak dat we veel data binnen hebben gelepeld.”

“Het is lastig om een conclusie van vandaag te trekken. Essentieel is dat we veel informatie hebben verzameld die we nu kunnen invoeren in onze simulatiesoftware. We zijn ietsjes beter geworden en maken steeds vaker grote stappen. Hopelijk gaat dat de komende races door.”