Vitaly Petrov laat zich niet gek maken na zijn podiumplaats in Australië. De Rus beseft dat hij twee weken later weer op nul moet beginnen en dat hij zijn prestatie niet zomaar herhaalt.

De Renault-coureur trapte af met een zeer sterk weekend, wat hem zelfs de derde plek bezorgde. En hij reed zichzelf de geschiedenis in door als eerste Rus het Formule 1-podium te beklimmen. Het wordt echter een hele klus om in Maleisië hetzelfde te bereiken, weet hij.

“Melbourne is toch een soort statencircuit, Sepang niet. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Red Bull, McLaren en Ferrari zijn best snel. Misschien moeten we een strategische kaart spelen om hen dit keer te verslaan”, blikt Petrov vooruit.

Hij ziet een extra uitdager niet over het hoofd. “Mercedes GP is er ook nog, hun auto is echt niet zo slecht. Ze kenden in Australië geen best weekend, maar dat kan ons ook zomaar een keer overkomen”, stipt hij aan.

Petrov weigert zich het hoofd op hol te laten brengen en kiest voor de basis. “Ik ga mijn aanpak in ieder geval niet veranderen. Ik moet gewoon geen fouten maken. Hopelijk kan ik dan opnieuw een goed resultaat behalen.”